la-Chisinau.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii chisinanenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

UE a alocat zece milioane de euro pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău

Uniunea Europeană va aloca suplimentar zece milioane de euro (12,9 milioane de dolari) pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, în scopul asigurării unei alternative de aprovizionare cu gaze a capitalei Republicii Moldova, potrivit site-ului oficial al Ministerului Economiei din Republica Moldova, transmite RIA Novosti.

Documentar: Conducta de gaze Iași-Ungheni

La 27 august 2014, a fost inaugurată conducta de gaze Iași-Ungheni, care leaga România de Republica Moldova. Evenimentul, programat în localitatea basarabeană Ungheni, s-a desfășurat în prezența premierului român, Victor Ponta, și a omologului său moldovean, Iurie Leancă.

Documentar: Republica Moldova

Republica Moldova, cu o suprafață de 33.843 kmp și o populație stabilă de 3.563.000 persoane (1 ianuarie 2010, fără populația din localitățile din stânga Nistrului și orașul Tighina), sărbătorește la 27 august Ziua națională.

Premierii României și Moldovei și comisarul european pentru energie au participat la inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni

Premierul Victor Ponta, prim-ministrul moldovean Iurie Leancă și comisarul european pentru energie Gunther Oettinger au aprins miercuri, în localitatea Zagarancea din Raionul Ungheni, flacăra inaugurală a gazoductului Iași-Ungheni în prezența delegațiilor oficiale ale celor două state și a localnicilor prezenți la eveniment.

Solicitanții de viză vor putea să-și întocmească dosarul în regim online

Solicitanții de viză de scurtă ședere în Republica Moldova vor putea să-și întocmească dosarul în regim online, începând de mâine, accesând portalul www.evisa.gov.md.

Iurie Leancă la BBC World News: „Integrarea europeană a Republicii Moldova va aduce stabilitate și securitate în sud-estul Europei”

Prim-ministrul Iurie Leancă a făcut această declarație într-un interviu oferit lui  Stephen Sackur, moderatorul emisiunii HARDtalk de la BBC World News.

Iurie Leancă salută dublarea contingentelor de export al produselor moldovenești pe piața europeană

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat la telefon cu Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, pe subiectul exportului de fructe moldovenești pe piața Uniunii Europene.

Nicolae Timofti a transmis un mesaj cu prilejul aniversării de 20 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul celei de-a 20-a aniversări a adoptării Constituției Republicii Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Valeriu Streleț a prezentat bilanțul activității legislative a deputaților PLDM la finalul sesiunii de primăvară-vară

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleț, a făcut bilanțul sesiunii de primăvară-vară a Legislativului, în cadrul unui briefing. Liberal-democratul a menționat cele mai importante proiecte de legi elaborate de liberal-democrați.

Tonio Borg: Produsele moldovenești vor ajunge în toată lumea

Odată ajunse pe piața europeană, produsele moldovenești vor ajunge în toată lumea, a declarat astăzi la Chișinău Comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor, Tonio Borg.

Proiectele de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea politică

Premierul Iurie Leancă a prezentat marți, 22 iulie, în Parlament proiectele de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea politică.

ANRE: România și-a asumat obligația de a exporta gaze în Republica Moldova pe timpul iernii

România și-a asumat obligația de a exporta gaze naturale în Republica Moldova pe timpul sezonului rece, se arată într-un comunicat în care Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) explică de ce a luat decizia de a obliga producătorii să vândă pe bursă cel puțin 20% din producție începând cu 15 iulie.

Luptătorii moldoveni au cucerit trei medalii la Campionatul Mondial Universitar

Luptătorii moldoveni de stil liber au obținut trei medalii la Campionatul Mondial Universitar, care se desfășoară la Pecs (Ungaria), transmite MOLDPRES.

SUA își propun să fortifice relațiile cu Republica Moldova

SUA intenționează să fortifice relațiile de prietenie cu Republica Moldova, pentru ca țara noastră să poată colabora cu toate statele membre NATO, dar și cu SUA și să-și sporească protecția. Declarația a fost făcută ieri de asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa și Eurasia, Hoyt Yee, în fața Comitetului pentru Relații Externe al Senatului SUA, informează MOLDPRES.

Parlamentele din România, Estonia și Lituania au ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE

Parlamentul Lituaniei a ratificat astăzi Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE a fost ratificat la Chișinău

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, semnat săptămâna trecută la Bruxelles, a fost ratificat miercuri de Parlamentul de la Chișinău, relatează Moldpres.

Discursul Prim-ministrului Iurie Leancă în cadrul ședinței plenare a Parlamentului pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de altă parte

Asocierea Moldovei la Uniunea Europeană s-a produs! În istoria tânărului nostru stat, acesta este un punct serios de cotitură - poate, cel mai important de la declararea Independenței încoace. Și mă bucur că mi-a revenit șansa istorică de a prezenta, stimați membri ai Parlamentului, spre ratificare Acordul de Asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeană!

Nicolae Timofti: „Acordul de Asociere cu UE va confirma la nivel oficial, politic, că Republica Moldova este o țară cu vocație eminamente europeană”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 2 iulie a.c., la ședința plenară a Parlamentului pentru ratificarea Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Raportorii Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa: ”Semnarea Acordului de Asociere este un progres considerabil atât pentru Republica Moldova, cât și pentru întreaga regiune”

Descentralizarea puterii, consolidarea autonomiei locale și onorarea angajamentelor Republicii Moldova față de Consiliul Europei au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Igor Corman cu raportorii Comitetului de monitorizare a Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa. 

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere la UE

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte, și Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de altă parte, semnat pe 27 iunie 2014 la Bruxelles.

Discursul Vicepreședintei Parlamentului Liliana Palihovici la Adunarea Parlamentară a APCE

Mă bucur pentru această oportunitate de a mă adresa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, din partea grupului politic al PPE, în săptămâna care va fi, probabil, una din cele mai importante în istoria Republicii Moldova. Este cel mai remarcabil eveniment pentru Republica Moldova de la obținerea independenței până în prezent și este un moment istoric de asemenea și pentru Ucraina și Georgia.

Guvernul a aprobat Planul Național de Acțiuni pentru realizarea Acordului de Asociere cu UE

Planul Național de Acțiuni pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cuprinde o perioadă de trei ani și include prioritățile-cheie de cooperare în vederea asigurării asocierii politice și a integrări economice cu UE.

Agenții economici din regiunea transnistreană au fost scutiți de un șir de taxe

Agenții economici din regiunea transnistreană vor fi scutiți de plata taxelor la efectuarea operațiunilor de import-export: accize la import, taxe vamale și ecologice. Prin această măsură, Guvernul își propune să stimuleze mediul de afaceri din stânga Nistrului.

Jose Manuel Barroso: „Nu există niciun dubiu că Moldova este o țară europeană, iar eforturile ei de a aplica valorile europene au făcut-o să fie un partener important pentru UE și cu adevărat un lider al Parteneriatului Estic”

Prim-ministrul Iurie Leancă și Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au semnat astăzi patru acorduri bilaterale, care prevăd asistență din partea Uniunii Europene pentru realizarea reformelor în Republica Moldova. 

Declarațiile Prim-ministrului Iurie Leancă și Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în cadrul briefingului de presă din 12 iunie 2014, Chișinău

Este o mare plăcere pentru mine să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, aici la Chișinău, împreună cu domnul Prim-ministru Iurie Leancă la doar două săptămâni după întrevedrea noastră de la Bruxelles. De fapt, aceasta a fost o întâlnire între Guvernul R. Moldova și Comisia Europeană și acest lucru s-a întâmplat doar cu două săptămâni înainte de semnarea Acordului de Asociere, care include și DCFTA. Deci, domnule Prim-ministru, dați-mi voie să vă mulțumesc pentru ospitalitatea Dvs atât de amiabilă. Vă mulțumesc din numele meu, vă mulțumesc din numele domnului Stefan Fule, din partea Delegației în general.

Iurie Leancă: Acordul de Asociere nu va afecta relațiile cu Rusia

Prim-ministrul Iurie Leancă l-a primit pe viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, cu care a discutat subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, relatează MOLDPRES cu referire la cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu vice-președintele SUA, Joseph Biden

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a avut o întrevedere astăzi, 7 iunie a.c. cu vice-președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Joseph Biden. Înâlnirea s-a desfășurat la Kiev, unde cei doi oficiali au participat la ceremonia de învestitură a președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko.

Laura Balicov, din Chișinău, a câștigat Marele Premiu al Concursului internațional de pian ''Frederic Chopin"

Laura Balicov, din Chișinău, a câștigat Marele Premiu al ediției a II- a a Concursului internațional de pian ,,Frederic Chopin", derulat în sala de concerte ,,Ateneu" din Bacău în organizarea Asociației 'Școala de Pian' și primăriei municipiului, cu suportul logistic și tehnic asigurat de Filarmonica 'Mihail Jora' din localitate.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la Sesiunea de primăvară a AP NATO

Delegația Parlamentului Republicii Moldova condusă de Vicepreședintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Cimbriciuc participă, în perioada 30 mai – 1 iunie 2014, la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, care se desfășoară la Vilnius, Lituania. 

Angela Merkel: Germania susține integrarea europeană a Republicii Moldova

Cancelarul Angela Merkel a declarat că susține integrarea europeană a Republicii Moldova, iar întrevederea pe care a avut-o în această seară la Berlin cu Prim-ministrul Iurie Leancă, Premierul interimar al Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și șeful Guvernului din Georgia, Irakli Garibașvili, reprezintă un gest de sprijin pentru cele trei state.

Teatrul Odeon participă la Festivalul Internațional al Artelor Scenice-Bienala Teatrului Eugene Ionesco din Chișinău

Teatrul Odeon din București participă la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Scenice - Bienala Teatrului Eugene Ionesco (BITEI), care are loc între 21 mai și 15 iunie, în capitala Republicii Moldova, informează Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' din Chișinău.

Igor Corman a avut o întrevedere cu Delegația Congresului SUA

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Delegația Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de James Inhofe.

Alte știri: 3 2  1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015